Cervicals y ATM

Moltes persones experimenten mal de coll o rigidesa ocasionalment. En molts casos, és degut a una mala postura, treballar durant massa temps sense canviar de posició, o en dormir en una posició incòmoda.

Més recentment també es va descriure la síndrome “Text neck”; que és un terme que s’ha utilitzat per descriure la lesió cervical per estrès. La lesió passa a causa de la postura que es forma en inclinar el coll cap endavant durant llargs períodes davant la pantalla, sigui del mòbil o ordinador. Aquesta postura sovint provoca dolor cervical, d’espatlla i mals de cap.

A més, el mal cervical també pot ser causat per una lesió en una caiguda, en els esports de contacte o fuetada cervical en un accident de cotxe, per exemple. Qualsevol anomalia, inflamació o lesió pot provocar dolor o rigidesa al coll.

En general, el mal de cervicals no és una afecció greu. Però, si el dolor persisteix més d’una setmana, és sever o està acompanyat d’altres símptomes, busqueu atenció professional.

Els símptomes del mal de cervicals poden incloure:

  • Rigidesa de clatell.
  • Dolor agut que es localitza en una àrea.
  • El mal de cervicals sovint s’agreuja en moure sigui de banda a banda, o cap amunt i cap avall.
  • El mal de coll pot irradiar-se al capdavant, el tronc, les espatlles i els braços.
  • El dolor que comença al coll també pot produir un mal de cap
  • Dolor en palpar.

Reeducació postural Global com a tractament pel mal de cervicals.

A Rehabilates busquem, a través de la Reeducació Postural Global – RPG, millorar l’alineació de tota la teva columna, reduint conseqüentment la tensió a què està sotmesa la teva columna cervical i coll. Experimentaràs un alleugeriment significatiu del teu mal cervical tant a curt com a llarg termini, perquè estem treballant en la causa del símptoma i no només en la conseqüència. Tot el teu cos se’n beneficiarà, ja que aquest tractament inclou tots els segments corporals i en la seva alineació.

Pilates com a tractament pel mal de cervicals

A Rehabilates les sessions de Pilates són guiades per fisioterapeutes i treballem per mantenir les correccions fetes a les sessions de RPG i/o millorar la postura dinàmica, que tinguis moviments més lliures. S’integren les correccions a tot el cos en moviment i es millora la força i la flexibilitat per alleujar el dolor a través de l’enfortiment i flexibilització dels músculs posturals profunds. Una bona varietat d’exercicis de Pilates específics poden millorar la resistència muscular, alhora que s’entrenen els bons hàbits posturals que ajudaran a prevenir tensions i lesions futures.