Gepa de bisó

La gepa és una alteració de l’harmonia de les curvatures normals a la zona de transició entre les vèrtebres baixes cervicals amb les altes toràciques. És una compensació postural a la qual el cos en lloc de distribuir la curvatura “C” de la zona dorsal en 12 vèrtebres, la concentra en 3, 4 vèrtebres.

Sol molestar estèticament, a més de provocar dolor i contractures freqüents a les espatlles i cervicals. A més, acaba sent més visible en persones amb excés de pes per l’acumulació de greix al voltant de les estructures.

Un detall que s’observa en l’atenció clínica en els últims anys és que aquesta condició de gepa sol estar associada a mals hàbits posturals. Juntament amb el sobrepès, el causant més gran d’aquesta alteració és ús continuat d’ordinadors i, sobretot, del mòbil. Mantenir el cap baix genera més pressió a la regió del coll, que ha de treballar en excés, augmentant així el problema.

Pels casos en què la causa sigui una mala postura, les sessions amb un fisioterapeuta són imprescindibles. Perquè a més d’ajudar-te a corregir la gepa, t’oferirà pautes i exercicis per millorar la postura i evitar la reaparició de l’alteració en el futur.

El mètode RPG i Studio Pilates amb màquines guiades pels nostres fisioterapeutes us ajudaran a trobar l’equilibri postural. Estirant i enfortint els músculs correctes, serà possible corregir parcialment o completament aquesta desviació a la columna.

Vols saber-ne més? Truca’ns!