Un esquinç cervical o fuetada cervical es defineix com una lesió dels teixits tous del coll, normalment produïda per un moviment brusc del cap. És molt comú en accidents de cotxe quan rebem un cop per darrere i a consequència de l’impacte es genera una rectificació de la curvatura cervical, associada a una fuetada cervical.

Existeixen tres tipus d’esquinç cervical (I, II, III) en funció de de la gravetat de la lesió. Alguns dels símptomes més habituals són: vertigen, dolor lumbar, sensació de mareig, dolor al coll i mal de cap i dolor lumbar entre altres.

Segons la gravetat de l’esquinç cervical el tractament pot variar i el temps de curació també. Pot deixar seqüeles de per vida si no es tracta correctament. És per això que serà de vital importància recórrer a un professional perquè estudiï la gravetat del problema. 

El primer que farem és recórrer als serveis d’urgències, allà podran descartar fractures, esquinç o luxacions. Per combatre el dolor és molt probable que l’especialista mèdic ens recepti algun medicament antiinflamatori.

Un cop descartades les possibles lesions greus, és recomanable seguir un tractament de fisioteràpia. El fisioterapeuta marcarà, segons la gravetat de la lesió, les pautes de recuperació. Durant les sessions es treballarà la musculatura contracturada tornant a poc a poc la correcta mobilitat al coll.

Aquestes sessions només les pot fer un professional fisioterapeuta per tal d’assegurar una correcta recuperació i no deixar seqüeles de per vida. A Rehabilates comptem amb un equip de fisioterapeutes especialitzats en diferents àrees per poder tractar cada pacient segons les seves necessitats i la seva naturalesa. Contacta amb nosaltres sense cap compromís.