S’estima que al voltant del 80% de les persones patirem dolor d’esquena en algun moment de la nostra vida. Però per què? Què podem fer per evitar-ho?

La columna vertebral és l’eix principal del cos humà i sobre la qual recauen tots els impactes negatius dels mals hàbits posturals. Quan realitzem accions repetitives o adoptem postures inapropiades la nostra esquena se’n ressent i aquestes es manifesten amb dolor. Aquest dolor pot ser des de lleu a molt intens i pot durar entre unes hores o fins i tot setmanes. 

Sigui quin sigui el dolor d’esquena que experimentem, el primer que haurem de fer és recórrer a un professional de la salut perquè determini quin és l’origen del dolor. Un cop determinat l’origen, aquest ens derivarà cap a un tractament o un altre. La qüestió és que podem evitar que es produeixi el dolor d’esquena només prestant més atenció a la nostra postura diària i modificant alguns mal hàbits.  

Els especialistes asseguren que són concretament 8 els mals hàbits que poden estar perjudicant la teva esquena: 

No seure correctament

Caldrà que tinguem sempre l’esquena recta sobre el respatller, mirada cap endavant, espatlles cap enrere i en una posició relaxada, mans a l’altura dels colzes i cames formant un angle de 90 graus, amb els genolls lleugerament més avall que els malucs i plantes dels peus recolzades en el sòl.

No aixecar correctament el pes de terra

La bona manera per aixecar pesos és flexionar els genolls fins a posar-se a la gatzoneta i aixecar l’objecte el més enganxat al cos possible, incorporar-se estenent els genolls.  

Dormir en una mala postura 

S’aconsella dormir cara enlaire i mantenir l’esquena recta i estirada. En cas de dormir de costat es recomana alinear les espatlles amb les orelles. Intenteu evitar, sempre que sigui possible, dormir boca terrosa. 

Adoptar la mateixa postura consecutivament

A causa de repetides postures i mals hàbits, el nostre cos pot desencadenar certes asimetries que poden afectar a la nostra manera de caminar o moure’ns. Això és fàcilment perceptible per un especialista en la postura i el moviment del cos. Mitjançant el mètode de reeducació postural podem prevenir i reeducar el nostre cos per corregir aquesta asimetria. 

A Rehab&lates comptem amb un equip especialitzat en la postura del cos i el moviment que podran atendre les teves necessitats segons la teva naturalesa. Contacta’ns sense compromís aquí

Sedentarisme

No fer exercici físic provoca que els nostres músculs es debilitin i, per tant, perdem força muscular a l’esquena, dificultant el nostre moviment. L’exercici pot ser un gran aliat per accelerar la nostra curació i enfortir la nostra musculatura.

Carregar en excés la maleta de l’escola dels nens o portar bosses de mà molt pesades

Les bosses pesades desequilibren el balanç de les nostres espatlles i la curvatura del nostre cos cap endavant. Es recomana que la bossa no superi el 10% del nostre pes corporal. 

Portar una dieta poc saludable

Una mala alimentació provoca nombroses conseqüències negatives per la salut. Algunes com l’obstrucció de les artèries o el sobrepès, poden provocar dolors d’esquena.

No portar un calçat còmode

Quan les dones porten talons l’esquena treballa el doble, ja que hi ha una tendència a arquejar-la cap endavant. És convenient no abusar de les sabates de taló.