Natació Estudi de Pilates A Girona Centre Barri Vell Fisioterapia

 

La fibriomiàlgia és una malaltia que fins ara té poques respostes per part dels especialistes. Hi ha un gran volum de teories que cerquen l’origen i la raó que desencadena la malaltia, sense que es desxifri clarament. No obstant sembla que la ciència ha trobat un bon aliat per al seu tractament, la natació.

Què és la fibromiàlgia?

La fibromiàlgia (FM) és una malaltia que produeix dolor crònic i es caracteritza per un estat dolorós crònic generalitzat, sobretot en l’aparell motriu, a més de presentar una exagerada hipersensibilitat en múltiples punts.

Símptomes de la fibromiàlgia

No tots els pacients de fibromiàlgia presenten els mateixos símptomes o tots, els més comuns són dolor generalitzat i sensibilitat dolorosa. En alguns casos també presenten quadre astènic, disautonomia, rigidesa i insomni. Altres símptomes que apareixen amb menys freqüència són la hipotensió crònica, prolapse de la vàlvula mitral, dolor fascial, trastorns psicològics com l’ansietat o la depressió, parestèssia o cefalea tensional.

Degut a la varietat de símptomes i la important afectació és necessari implicar un equip multidisciplinar en el tractament del trastorn, ja que abordar-ho és impossible des d’una sola disciplina.

La natació com a complement de la fisioteràpia

Els objectius del tractament de la fibromiàlgia busquen disminuir el dolor, evitar l’atròfia muscular, disminuir o evitar la rigidesa, mantenir la força muscular, mantenir la qualitat de vida i l’activitat laboral del pacient.

Segons un estudi de la Universitat Federal de Sao Paulo (Brasil) s’ha demostrat que la natació és una activitat eficaç en el tractament de la fibromiàlgia. Segons el líder de l’estudi, Jamil Natour, “l’exercici físic és un component essencial per al tractament d’una malaltia, nombrosos estudis demostren els grans beneficis de practicar exercici àerobic”.

L’estudi es va realitzar sobre dones amb fibromiàlgia en què unes se les feia caminar i altres practicar natació. Es va demostrar una disminució d’almenys 2 punts (considerat significatiu) en l’escala del color en aquelles que van practicar natació.

 

Els nostres experts en fisioteràpia i postura corporal realitzen una valoració clínica del teu perfil per adaptar els exercicis a les teves possibilitats i requeriments i recomanar-te les disciplines més adequades per al teu benestar. Contacta’ns.

 

Font: Fisiocampus