Escoliosi Pilates fisioterapia 2

Tens les espatlles i malucs asimètrics?
La teva columna es corba lateralment o tens una desviació visible?
Tens la caixa toràcica deformada o una espatlla més elevada que l’altra?

Possiblement tens escoliosi, és a dir, una malformació morfològica tridimensional de la columna vertebral.

Com amb tots els temes que tenen a veure amb la salut el primer moment que descobrim alguna anomalia ens espanta, però l’escoliosi té graus de gravetat i no té per què significar que ens condicioni la nostra vida quotidiana. De fet, sovint és asimptomàtica, pot arribar a ser progressiva, i sol aparèixer a l’adolescència. Les causes poden ser vàries: genètica, congènita, sindròmica, malformacions neuromusculars, creixement asimètric de les extremitats i el tronc fins a idiopàtica, sense una causa específica (la més freqüent).

Com et pot ajudar el Pilates

El Pilates promou la consciència corporal i facilita la percepció sobre el moviment del nostre cos en l’espai, el Pilates pot ser un aliat en el tractament i manteniment (per a evitar un augment en els graus de curvatura) d’una bona mobilitat de les vèrtebres.

El fet de practicar Pilates amb un instructor i màquines fa que aparegui una “mirada externa” que ens corregeix, ajusta la postura i el moviment en tot moment, la qual cosa ens capacita i consciencia sobre quins moviments són els més adequats i quins hem d’evitar. A més, al treballar amb la màquina Reformer ajudarà a flexibilitzar i equilibrar les cadenes musculars, en conseqüència les curvatures patològiques s’harmonitzen, arribant a millorar l’estètica de la postura i en alguns casos, els graus d’escoliosis. En minimitzar els desequilibris entre les diferents parts del cos es millora la mobilitat i s’aconsegueix una eficient reeducació postural.

Pilates amb un fisioterapeuta, el millor tàndem per l’escoliosi

El coneixement profund i científic del cos és imprescindible per poder treballar de manera segura. Els especialistes del cos i el moviment són els fisioterapeutes, i a Rehab&lates tots som fisioterapeutes col·legiats amb una excel·lent formació en Pilates i Reeducació Postural. Al nostre centre l’objectiu és el benestar dels usuaris, la millora de la seva salut i la qualitat de vida.

A Rehab&lates a més de Pilates, oferim una tècnica de fisioteràpia de correcció manual específica per tractar i controlar degudament l’escoliosi: la Reeducació Postural Global Souchard.

Si t’interessa saber més sobre com tractem l’escoliosi amb fisioteràpia i Pilates, vine al nostre estudi a Girona o escriu-nos sense compromís.