La escoliosi no és una malaltia. És una afecció crònica que es produeix quan hi ha una desviació de la columna vertebral. Dins d’aquesta afecció poden existir diferents graus de desviació de la columna: lleu, mitjana i greu.

Sigui quin sigui el grau d’afecció que tinguem sempre s’ha de tractar, ja que pot estar associada a altres patologies més greus com ara l’atròfia muscular espinal i la distròfia muscular. A més a més, la desviació de la columna provoca desequilibri muscular i afecta  la nostra estructura òssia, afectant directament la qualitat de vida de la persona que ho pateix (dificultats per caminar, molèsties per corbar l’esquena, complicacions per agafar coses de terra, etc.).

Per què el mètode Pilates pot ajudar-nos a fer front a l’escoliosi?

Si una cosa hem de tenir clar, és que l’escoliosi és una afecció que evoluciona amb el pas del temps. Si no es tracta, es va agreujant amb els anys, però alhora, si es tracta realitzant exercici muscular a través del Pilates, pot aturar-se i millorar el seu estat.

Si entrenem periòdicament, no eliminarem el problema, però sí fer que el dolor disminueixi notòriament.

El Pilates ens proporciona una bona alineació corporal, de manera que podem corregir la nostra postura mitjançant certs moviments i estiraments. Això ens permetrà reeducar la postura i tenir el control intern del nostre cos. No només s’estiren els músculs i s’adopta una postura correcta, també tonifica la musculatura, ens fa sentir més eficients i s’eviten possibles dolors i lesions.

Des de Rehabilates, aconsellem abans de res, fer una visita a un especialista mèdic perquè conegui la gravetat del problema. També aconsellem que aviseu sempre de la vostra condició durant les classes de Pilates per treballar la zona afectada de forma correcta i segura.