L’artritis reumatoide és una malaltia comuna que es caracteritza per la inflamació de les articulacions. Aquesta inflamació provoca dolor que afecta directament al moviment de la persona que la pateix, impedint que activitats de la vida quotidiana es realitzin amb normalitat.

No té una edat exacte, ja que pot afectar a nens, adults i gent gran; així i tot, és més comú en dones i gent gran. Algunes de les causes que pot desencadenar l’artritis són l’obesitat, el desgast natural de les articulacions i una alteració en el sistema immunològic.

La cura definitiva encara no ha sigut descoberta, però existeixen diverses formes de disminuir els efectes. Segons la Doctora Rima Dada, professora en el Departament d’Anatomia de AIIMS, realitzar exercici com el Pilates i el Ioga pot ser un mètode apropiat pels pacients que pateixen artritis reumatoide.

 Com ens pot ajudar el Pilates?

El Pilates consisteix a realitzar exercicis que enfoquen una connexió entre el nostre cos i la ment mentre estirem i enfortim el cos, fent que augmenti la nostra flexibilitat i la força muscular. A més a més, és una activitat que s’adapta a qualsevol persona. 

Com ens pot ajudar el ioga? 

El ioga és una disciplina que pot ajudar-nos a disminuir el dolor i també a alliberar l’estrès i l’ansietat. 

Les classes per a principiants s’enfoquen en postures senzilles que, inicialment, no requereixen gaire força o flexibilitat. Sempre que practiquem aquesta disciplina és necessari que informem el professor/a de la nostra condició física així com malalties que puguem patir, ja que ell/a adaptarà la classe per tal que els exercicis ens siguin productius i generin els seus beneficis. 

Des de Rehabilates oferim sessions de ioga integral i Pilates on es treballa sobre el cos per combatre problemes d’aquest tipus. Contacta amb nosaltres sense cap compromís i t’informarem de tot el que necessitis saber.