El dolor cervical s’ha convertit en una de les molèsties més comunes. Llargues hores davant l’ordinador i l’ús d’aparells tecnològics com smartphones i tauletes en són els principals responsables. Què hi podem fer, per evitar-lo i reduir les molèsties?

L’any 2015, amb la febre tecnològica, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ja va alertar de les conseqüències de la síndrome «Text neck» (coll de text), definint-lo com l’afecció causada per inclinar el coll cap endavant reiteradament o per un temps prolongat per escriure missatges de text.

El dolor de cervicals I les cefalees són algunes de les patologies que podem patir a causa de l’excessiu ús de les tecnologies o d’adoptar males postures. Us mostrem alguns consells per prevenir el dolor de coll i d’esquena.

  1. Adoptar la postura correcta davant l’ordinador.

És vital sentir-nos còmodes asseguts a la nostra cadira I mantenir una correcta alineació del cos. Evitarem avançar en excés el cap, allunyar la zona lumbar del respatller del seient o deixar caure les espatlles cap endavant.

Mantindrem les espatlles rectes, mantenint la zona lumbar al fons de la cadira i els dos peus a terra (evitarem sempre que puguem encreuar les cames) i no farem postures forçades per no carregar el cos.

  1. Col·loca correctament la pantalla i el teclat de l’ordinador

La pantalla ha d’estar a l’altura de la nostra cara i ulls per evitar que haguem de fer moviments ascendents i descendents amb el cap. A més a més, el teclat haurà d’estar col·locat a una distància suficient que permeti que els nostres braços tinguin un angle de 90°. D’aquesta manera evitarem tensió innecessària a les espatlles..

Si no treballeu amb l’ordinador però sí que ho feu amb la pantalla del mòbil o tauletes, també podeu evitar el dolor d’esquena i de cervicals si alceu el braç en comptes d’abaixar el cap.

  1. Fer pauses cada 30 minuts de 2 o 3 minuts.

Cada 30 minuts és aconsellable descansar i realitzar senzills exercicis d’estiraments, especialment d’esquena, espatlles, braços i coll. Els exercicis de ioga o pilates poden ajudar molt en l’estirament i tractament de la rigidesa dels músculs.

A Rehabilates comptem amb un equip de professionals que poden ajudar-te a reduir i evitar els dolors d’esquena i cervicals.

El pilates és una combinació d’estirament i enfortiment de la musculatura que t’ajudarà a alliberar la tensió després d’un llarg dia de treball (a l’oficina, al cotxe, al magatzem…). Corregirem la mala postura i les patologies d’esquena fent-te sentir  relaxat i ple d’energia.