Existeixen algunes afeccions lumbars molt comunes com la lumbàlgia i la ciàtica, en les quals podem obtenir una millora significativa en la seva simptomatologia aplicant el mètode de Reeducació Postural Global (RPG) i la realització de diverses sessions de Pilates.

La lumbàlgia es defineix com un “dolor que es localitza a la zona baixa de l’esquena, entre el límit inferior de les costelles i la zona glútia”, segons la Societat Española de Reumatologia (SER). Quan sentim l’expressió “tinc lumbàlgia” o “el metge m’ha diagnosticat ciàtica” es refereix al dolor lumbar però que a més ve acompanyat per la compressió del nervi ciàtic. Aquest dolor irradia al llarg del trajecte del nervi ciàtic i es ramifica des de la part inferior de l’esquena fins als malucs, els glutis i les cames.

El mateix procés natural d’envelliment, la realització d’un esforç excessiu o adoptar postures corporals incorrectes poden provocar el debilitament dels diferents músculs de la columna vertebral, principal motiu del dolor lumbar i afeccions lumbars.

Estudis en fisioteràpia demostren que el mètode de RPG i la pràctica d’exercicis de Pilates poden ajudar a resoldre les causes que provoquen el dolor lumbar i la ciàtica. El RPG és un mètode de fisioteràpia suau, progressiu i actiu que pot ser aplicat a qualsevol edat respectant les possibilitats de cada persona i el seu objectiu és establir progressivament una bona morfologia i funcionalitat corporal, alleujar el dolor o els símptomes de forma duradora, evitar les compensacions i corregir les deformitats.

Durant el tractament de RPG el fisioterapeuta utilitzarà únicament la teràpia manual (sense màquines) i treballarà el nostre cos per reduir les tensions, cuidar de les articulacions i eliminar les molèsties modelant el nostre cos. És important entendre que el mètode no només està indicat per persones que ja pateixen una malaltia, també és indicat per preveure-les. 

L’ajuda del Pilates 

Per alleujar el dolor, podem realitzar una gran varietat d’exercicis de Pilates que potenciïn un suau estirament dels grups musculars per on discorre el nervi ciàtic.

També potenciarem el CORE, guanyant força muscular a tota la faixa abdominal per protegir tota la zona lumbar, al mateix temps que ensenyarem una correcta activació d’aquesta musculatura.

A Rehab&lates treballem amb experts del moviment i la postura que podran aconsellar-te adaptant-se a les teves necessitats. Contacta amb nosaltres sense compromís i comença a sentir-te bé avui mateix.