Pilates Girona Esquena Lumbar dolor

Una de les principals queixes de la població, el dolor lumbar presenta una evolució de 14 vegades més gran que el creixement de la població. És una de les raons principals de discapacitat i l’absència de la feina, aconseguint l’individu en fase de producció complet. Sub-conseqüència de la revolució industrial, la seva classificació i tractament ha estat un repte per als professionals de la salut, causant un gran impacte socioeconòmic, i l’alta incidència i morbiditat.

Els experts que el 80% de la població patirà com a mínim un episodi de dolor lumbar agut en algun moment de la vida. Als EEUU el dolor lumbar és la segona raó més comuna per buscar l’expert. També, asseguren que el 20% de les persones que han patit un episodi agut de mal d’esquena desenvolupen mal d’esquena crònic. Els costos directes de la rehabilitació, honoraris mèdics, medicines i programes de tractament generals i específics, sumats als costos indirectes de la compensació econòmica per incapacitat temporal o permanent productiva, esdevenen mal d’esquena baixa un problema de salut pública general.

El Pilates Clínic o Fisiopilates posa l’accent en el raonament crític sobre la base d’estudis científics, quan s’aplica a les persones amb malalties.

El procés caracteritza funcions de recondicionament neuromotor, la rehabilitació de les zones danyades i la restauració de la capacitat de desenvolupar certes habilitats perdudes a causa de la intensitat del dolor.

El mètode Pilates utilitza la millora motriu a través de senyals tàctils, verbals i imatges que reforcen els principis de moviment, centrats en l’organització biomecànica. El mètode utilitza un aparell (reformador trapezoide, cadira, barril, etc.) en un entorn de guiat i controlat. Els seus sistemes de molles permeten que des de l’inici del tractament mitjançant moviment passiu, pugui desenvolupar-se a la llarga un rang de moviment actiu i sense dolor.

Els exercicis de Pilates permeten que el dolor s’elimini fins a la progressió de moviments complexos i funcionals que treballen la coordinació més precisa.

Contacta’ns per saber com poden ajudar-te els nostres professionals en fisioteràpia postural.