El pàdel és un esport molt popular en el que hi pot jugar tothom independentment de l’edat i el sexe, és divertit i amè i té un fort component social. No obstant, el pàdel és també un esport basat en la intensitat, canvis de ritme i de moviments que requereixen molta flexibilitat, torsió i rapidesa fet que requereix certa preparació física. Aquest tipus d’esport, quan no s’està físicament en forma, acostuma a afectar a molts jugadors provocant lesions, sobretot a la zona lumbar de l’esquena degut als moviments de torsió que es realitzen amb freqüència. Com podem evitar els dolors lumbars derivats de la pràctica del pàdel?

Hem de pensar en la columna i en la musculatura que la suporta com una espiral interrelacionada. Si la columna es troba en un estat òptim, les vèrtebres es suporten i es compacten mitjançant l’esforç combinat de l’esquena, l’abdomen i els músculs del tronc.

El dolor lumbar, doncs, sol aparèixer per diferents causes: poden donar-se desequilibris musculars (principalment entre l’abdomen i la zona lumbar), escurçaments musculars (en especial dels músculs isquiotibials), hèrnies des de la L1 fins la S1, entrenaments repetitius sense l’escalfament necessari (que acostumen a generar sobrecàrregues per massa repeticions en l’exercici), i un excés de salts durant un partit o un entrenament.

Freqüentment quan apareix el dolor lumbar és que adoptem com a solució el deixar de practicar-lo fins que se’ns redueix el nivell de dolor, sense comptar amb que quan tornem a practicar l’esport aquest dolor tornarà multiplicat.

Complementar les teves rutines d’esport amb el Pilates et permetrà enfortir i flexibilitzar la musculatura de l’esquena per tal que els moviments derivats de la pràctica del pàdel deixin de ser hostils per al teu cos. La flexibilitat en els teus músculs et permetrà fer moviments més amplis sense que aquests es vegin forçat i l’enfortiment dels mateixos reforçarà el suport de l’esquena fent que les vèrtebres pateixin menys.

La pràctica del Pilates pot ser molt beneficiosa per a ajudar-te a obtenir un millor rendiment en els esports que practiques però cal que es realitzi amb seny i coneixement del cos per tal que s’adapti degudament a les teves capacitats. Els nostres fisioterapeutes experts en Pilates t’ajudaran i et guiaran en la pràctica d’aquells exercicis que més et convenen per tal que el teu cos es desenvolupi de manera sana i equilibrada.

Per tractar el dolor lumbar o evitar que aparegui, el Pilates és un  que oferim des de Rehab&lates és la solució que estàs buscant. Descobreix-ne més beneficis i vine a provar una classe gratuïta a la nostra pàgina web.