Captura de pantalla 2018-03-29 a les 13.34.14
L’escoliosi és la desviació de la columna vertebral la qual queda torçada en forma de “S” o “C”. La escoliosi pots de naixement o aparèixer amb més edat. Una de les més comunes és l’escoliosis idiopàtica que sorgeix durant l’adolescència.

L’escoliosis idiopàtica en adolescents:

Apareix durant la pubertat (o un xic abans), entre els 10 anys i el final de la maduració esquelètica. Es pot veure a través de l’observació directa o amb radiografies, amb les quals es pot comprovar la rotació del cos, la direcció de la corba…

Gravetat de l’escoliosi segons l’angle de Cobb:

No escoliosi:  0º a 10º
Escoliosi lleu: de 10º a 20º
Escoliosi moderada: de 20º a 40º
Escoliosi greu: més de 40º (tractament quirúrgic)

Tractament amb fisioteràpia:

L’objectiu del tractament amb fisioteràpia és el control de la progressió i la correcció de la deformació per evitar futures conseqüències. Per això el més recomanable és detectar-ho el més aviat possible i dur a terme exercicis.

La deformació augmenta més si hi ha més potencial de creixement. Durant la pubertat es creix un centímetre per any de mitjana, en les noies quan apareix la menstruació el creixement s’aturarà al cap de 18 mesos.

Si no es detecta a temps, en casos extrems, la corba pot augmentar fins a 4º per mes, per tant, l’escoliosi pot accentuar-se en pocs mesos i incrementant el risc de necessitat d’operar. 
Els nostres professionals a Rehab&lates podem assessorar-vos i acompanyar-vos en el tractament de l’escoliosi en l’adolescència, contacta’ns sense compromís.