ciclisme i lumbalgiaEntre ciclistes és molt habitual patir lumbàlgia, això és a causa de la posició que agafem sobre la bicicleta. La càrrega del pes del cos es reequilibra repartint-lo en cinc punts: el del seient, el de les mans i els dels peus, com es pot deduir, aquest canvi en la gravetat del cos té una influència sobre el mateix si no s’és conscient i es treballa una bona postura pot generar dolors.

Postura: Coneix la bici i sabràs com col·locar-t’hi

L’alçada del seient la bicicleta, la separació de les manilles, l’alçada de les manilles, la superfície i estabilitat del seient son elements que s’han de tenir en compte per saber com es repartirà la força i saber quines conseqüències tindrà en la curvatura del raquis / columna i les tensions dels lligaments. Les conseqüències poden afectar també a la pelvis, ròtules, etc.

Hem de tenir en compte que la postura que sovint adopten els ciclistes és precisament l’oposada a la que fisiològicament el cos està preparat o que no li va bé. Un exemple és postura de cifosis (cap lleugerament endavant amb curvatura de la part superior de la columna).

Si ets ciclista i pateixes lumbàlgia vine al centre de fisioteràpia i pilates Rehab&lates, els nostres fisioterapeutes professionals col·legiats i experts en reeducació postural podrem assessorar-te i ajudar-te.