Coaching a Girona

Necessites un coach? Quina diferència a un coach o un procés de coaching de la resta de professionals relacionats amb l’ajuda a tercers? Que mètode de coaching és apropiat per a tu?, un coaching de vida? un coaching executiu? un coaching per a empreses? Bé, anem a veure si en aquestes pàgines podem aclarir alguns d’aquests conceptes.

¿QUÈ ÉS EL COACHING?

Encara que existeixen diverses definicions, ens anem a quedar amb una que descriu el procés amb claredat:

El coaching és un procés d’entrenament individual, estructurat de manera que permeti a una persona desenvolupar el seu potencial i augmentar el seu nivell de resultat. Es basa en una relació de col·laboració i un procés clar, centrat en objectius que han d’aconseguir-se i en els mitjans que permeten a les persones interessades passar a l’acció. En treballar amb el seu client en un ambient enterament confidencial, el coach ajuda a aquest a suprimir els obstacles que li frenen i li ofereixen desafiaments que els permeten aconseguir nous nivells d’èxit”

Un coach no és algú que vindrà amb la seva vareta màgica a solucionar-te els teus problemes. No és un consultor, un mentor, un psicòleg, un assessor o un terapeuta. Encara que pugui compartir certs trets o eines amb algunes de les disciplines esmentades, un coach és una persona que va a acompanyar-te en el teu camí personal cap a un objectiu que el teu t’has imposat, ajudant-te a utilitzar i descobrir tot el potencial existent en tu mateix i aconseguint que sigui el client qui prengui la responsabilitat pels seus èxits i per cada pas que dóna.

QUÈ FA UN COACH?

UN COACH NO FA

No aconsella
No decideix per tu
No assessora
No valora les teves opinions o les jutja
No crea dependència (una vegada après el procés, el client no necessita tornar a recòrrer a un coach per a nous reptes)
No s’interessa pel passat del client

UN COACH SÍ FA

Escolta activament
Pregunta molt perquè tu clarifiquis la teva situació
Descobreix què és realment important per a tu
Et fa prendre conciència de la teva realitat personal
Treu a la llum tots els talents i potencional
Et fa responsabilizar-te de les teves pròpies decisions durant el procés
Et proporciona autonomia perquè sempre puguis actuar sense dependècies externes
T’acompanya en el teu procés de crecixement amb total confidencialitat i confiança
Dóna suport pel que tu decideixis
Accepta incondicionalment de forma positiva al 100% de les teves accions
Fa evolucionar al coachee
S’interessa només pel present, i com aconseguir el futur desitjat

Així pots trobar enormes diferències com veus entre altres professions que poden resultar semblants com les quals comentàvem abans. A partir d’aquesta primera anàlisi, tens clar si necessites un coach? creïs que els teus objectius poden aconseguir-se amb l’ajuda d’un coach mitjançant el teu treball personal i l’acompanyament professional que el servei de coaching et brinda?. Estem convençuts que així serà, ja que el coaching ben realitzat i entès, per ambdues parts, porta amb si uns beneficis impressionants quant a creixement personal i professional.

Si vols més informació sobre coaching, contacta amb nosaltres.